У Москві відкриють представництво невизнаного Придністров'я

У Москві відкриють представництво невизнаного Придністров'я

Укрінформ
Незважаючи на запевнення Росії у підтримці територіальної цілісності Молдови, найближчим часом у Москві відкриють представництво невизнаного Придністров'я.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові, інформацію про це підтвердив так званий міністр закордонних справ невизнаного регіону - політичний представник на переговорах щодо Придністровського врегулювання Віталій Ігнатьєв.

«Раніше в Москві вже працювало представництво Тирасполя, однак із незрозумілих причин його було закрито. Відкриття в січні 2019 року нового представництва Придністров'я, поряд із представництвами Південної Осетії і Абхазії, стане важливим кроком в активізації співпраці з Росією і для надання допомоги жителям Придністров'я, які проживають у Росії», - заявив Ігнатьєв.

Раніше про відкриття представництва повідомляв і лідер невизнаного регіону Вадим Красносельський.

Планується, що представництво невизнаної Придністровської молдавської республіки буде відкрито в самому центрі Москви, на Новому Арбаті.

Офіційний Кишинів поки що ніяк не прокоментував заяву Ігнатьєва, проте раніше неодноразово висловлював свою стурбованість рішенням влади РФ про відкриття представництва Придністровського регіону в Москві.

Читайте також: Кремль жорсткий до країн, які не погоджуються з його політикою - Наєв

У рамках переговорного процесу щодо Придністровського врегулювання представники Росії неодноразово запевняли у підтриманні суверенітету, незалежності і територіальної цілісності Республіки Молдова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-