Brexit можуть відкласти — ЗМІ

Brexit можуть відкласти — ЗМІ

Укрінформ
В уряді Великої Британії повідомили, що країна може й не вийти з Європейського Союзу 29 березня, як це заплановано, через те, що ще потрібно ухвалити багато необхідних законів.

Про це повідомляє Evening Standard із посиланням на джерела в уряді.

"Сьогодні міністри з (британського – ред.) уряду повідомили, що існує дуже велика вірогідність того, що Brexit, який запланований на 29 березня, буде відкладений", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє британська газета, парламент ще має ухвалити щонайменше шість законів, зокрема, імміграційний, перед тим, як Британія залишить Європейський Союз.

Навіть якщо депутати будуть працювати в парламенті на вихідних та скасують свою відпустку у лютому, цього може виявитися недостатнім для того, аби завершити процедуру з Brexit вчасно.

За словами одного з міністрів, треба також враховувати голосування у парламенті щодо Brexit-угоди наступного вівторка. Якщо депутати проголосують проти угоди про вихід Британії з ЄС, то ще потрібен буде додатковий час для розв'язання цього питання.

Читайте також: Британський міністр переконана, що вихід з ЄС без угоди не є хорошим варіантом

Як відомо, 15 січня парламент Великої Британії проведе голосування по угоді з ЄС про Brexit, якої було досягнуто прем'єр-міністром країни Терезою Мей з Брюсселем у листопаді 2018 року.

Офіційною датою виходу Великої Британії з ЄС є 29 березня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-