Президент Румунії: Наша спільна мета - створення сильної та єдиної Європи

Президент Румунії: Наша спільна мета - створення сильної та єдиної Європи

Укрінформ
Головна мета Румунії під час головування в ЄС - створення сильної, єдиної та ефективної Європи.

Про це заявив президент Румунії Клаус Йоганніс під час спільної прес-конференції в Бухаресті з головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо Єврокомісію нашим ключовим партнером в реалізації поставлених перед нами цілей: створення більш сильної, єдиної та ефективної Європи як в рамках європейської спільноти держав, так і в міжнародному аспекті. Це наші основні завдання на наступні шість місяців головування Румунії в ЄС», - заявив Йоганніс.

За словами румунського президента, під час зустрічі з Юнкером вони обговорили важливі питання порядку денного головування Румунії, включно з програмою довгострокового фінансування і Brexit, міграцією, європейською безпекою та розробкою реальної, але націленої на майбутнє стратегії розвитку ЄС.

Порушивши питання майбутнього Європейського Союзу, Йоганніс висловив надію на те, що на неформальному саміті ЄС, запланованому на 9 травня в місті Сібіу, будуть детально обговорені питання майбутнього розвитку ЄС в контексті майбутніх виборів до Європарламенту.

Читайте також: Юнкер застерігає від ідеї “двох Європ”

«Упевнений, що майбутні шість місяців дадуть нам можливість працювати спільно і конструктивно, поглиблюючи співпрацю заради досягнення поставлених цілей. Наші громадяни вірять в те, що нам вдасться розробити та прийняти стратегію майбутнього розвитку Європи, майбутнього, яке буде побудовано в інтересах всіх громадян ЄС», - підсумував президент Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-