Нижня палата Конгресу США схвалила законопроект щодо

Нижня палата Конгресу США схвалила законопроект щодо "шатдауну"

Укрінформ
Палата представників США схвалила законопроект, який частково міг би відновити роботу Мінфіну США та деяких інших відомств без виділення грошей на будівництво стіни на американсько-мексиканському кордоні.

Про це повідомляє Reuters.

"У середу Палата представників США проголосувала за законопроект, який частково міг би відновити роботу Мінфіну США та деяких інших відомств без виділення грошей на будівництво стіни на (американсько-мексиканському – ред.) кордоні, на якому наполягає президент Дональд Трамп", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Reuters, у нижній палаті Конгресу, де більшість мають демократи, за відповідне рішення проголосували 240, проти - 188 конгресменів.

Тепер цей законопроект повинен ще схвалити Сенат, де більшість має Республіканська партія. Зазначається, що лідер більшості у Сенаті - республіканець Міч Макконелл - ще не висловлював бажання винести на голосування відповідний законопроект без досягнення домовленостей між американським президентом Дональдом Трампом та демократами у Конгресі.

Читайте також: Трамп може пропустити економічний форум у Давосі через "шатдаун"

Як повідомлялося, у вівторок Трамп у своєму зверненні до нації заявив, що весь американський народ "потерпає" від незаконної міграції та перебуває у великій небезпеці. Трамп вимагає від демократів у Конгресі виділити з бюджету понад 5 мільярдів доларів, щоб виконати його передвиборчу обіцянку щодо побудови стіни на кордоні з Мексикою.

Демократи, зі свого боку, наполягають, що Трамп перебільшує та навмисно роздмухує кризу. Крім того, для посилення безпеки на кордоні існують більш сучасні й технологічні, а також менш витратні засоби.

Ця суперечка стала причиною часткового урядового "шатдауну", який триває вже третій тиждень у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-