Трамп може пропустити економічний форум у Давосі через

Трамп може пропустити економічний форум у Давосі через "шатдаун"

Укрінформ
У Білому домі допускають, що запланована раніше поїздка президента США Дональда Трампа до швейцарського Давоса та його участь у Всесвітньому економічному форумі може не відбутися, якщо урядовий "шатдаун" у США продовжиться до 22 січня.

Про це повідомило в середу з посиланням на джерела американське впливове видання The Wall Street Journal.

"Команда президента Трампа обмірковує можливість скасування його поїздки в Давос у другій половині цього місяця, якщо проблема часткового урядового "шатдауну" не буде розв'язана до 22 січня, коли починається щорічний Всесвітній економічний форум", - зазначається в повідомленні.

Якщо фінансування уряду до 22 січня не відновиться, на той момент це буде вже 32 день, як близько 800 тис. працівників урядових установ перебуватимуть без зарплати, зазначає видання. Через це, більшість федеральних відомств працює в обмеженому режимі, уточнюється в публікації.

Читайте також: Трамп і демократи не домовилися про припинення "шатдауну"

Як повідомляв Укрінформ, частковий урядовий "шатдаун" розпочався в ніч з 21 на 22 грудня після того, як Конгрес не зміг дійти згоди по бюджету на наступний рік. Предметом суперечок стала вимога президента Трампа виділити понад $5 млрд на будівництво нової стіни на кордоні з Мексикою в державному бюджеті наступного року. Демократи та окремі республіканці виступили проти затвердження цих витрат.

Останні переговори президента Трампа з лідерами демократів з цього питання відбулися в середу. Демократи пропонують припинити "шатдаун" й говорити далі про безпеку на кордоні, натомість Трамп не йде на будь-які компроміси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-