Суд висунув обвинувачення австралійцю за пакети з азбестом у посольствах

Суд висунув обвинувачення австралійцю за пакети з азбестом у посольствах

Укрінформ
Суд у Мельбурні висунув обвинувачення 49-річному чоловікові у відправленні десятків підозрілих посилок до дипломатичних офісах по всій країні.

Про це повідомляє АFР.

«У четвер австралійцю було висунуто обвинувачення у відправленні десятків посилок, в яких, як вважається, міститься азбест, у посольства і консульства по всій країні», - йдеться в повідомленні.

49-річного Саваса Авана було заарештовано у себе вдома в сільському штаті Вікторія в середу і наступного дня він постав перед судом у Мельбурні.

Поліція стверджує, що він відправив 38 посилок, що містять небезпечні речовини, в консульства і посольства у Мельбурні, Канберрі і Сіднеї.

Згідно з місцевими ЗМІ, що цитували судові документи, цією речовиною був азбест - канцерогенний матеріал, який колись широко використовувався на будівництві. Прес-секретар поліції відмовилася підтверджувати або спростовувати цю інформацію.

Читайте також: У Мельбурні через підозрілі пакети евакуювали кілька диппредставництв

Підсудному було висунуто обвинувачення у відправленні небезпечних матеріалів поштою, що передбачає до 10 років позбавлення волі.

Підозрюваний має знову постати перед судом на початку березня, в заставі йому було відмовлено.

Нагадаємо, 9 січня повідомлялося про більше десятка підозрілих посилок, доставлених у консульства і посольства різних країн у Мельбурні та інших австралійських містах, через що співробітників деяких диппредставництв було евакуйовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-