Катастрофа МН17: родичі загиблих можуть подати позов про компенсацію

Катастрофа МН17: родичі загиблих можуть подати позов про компенсацію

Укрінформ
Нідерланди нададуть безкоштовну юридичну допомогу рідним загиблих у катастрофі рейсу МН17.

Про це повідомляє De Telegraaf.

“Родичі загиблих у катастрофі рейсу МН17 в Україні можуть отримати безкоштовну юридичну допомогу, якщо вони хочуть приєднатися до кримінального провадження як потерпіла сторона. Якщо судовий процес вже розпочався, вони можуть подати позов про відшкодування завданої шкоди”, - йдеться у повідомленні.

Міністр юстиції Нідерландів Ферден Грапперхаус радить рідним на законних підставах розглянути можливість позову і отримати консультації експертів щодо цього питання.

Читайте також: Нідерланди візьмуть на себе основні судові витрати у справі MH17

У листі, адресованому парламенту, він зазначив, що подання позовів найближчими родичами є юридично дуже складною процедурою, і наголосив, що родичі жертв можуть отримати безкоштовну юридичну допомогу, якщо хочуть приєднатися до кримінальної справи. Також вони можуть подати позов про виплату компенсацій.

Як повідомляв Укрінформ, приміщення суду, де буде відбуватися розгляд справи МН17, готове до процесу.

Судовий комплекс "Схіпхол", що знаходиться за близько 50 км від Гааги й за кілька кілометрів від аеропорту "Схіпхол", може вмістити близько тисячі осіб – учасників процесу, родичів загиблих, представників ЗМІ.

За інформацією, оприлюдненою у травні 2018 року прокуратурою Нідерландів, у справі МН17 з’явилися нові важливі свідки, які погодилися співпрацювати зі слідством.

Як відомо, Boeing-777 Малайзійських авіаліній, що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над Донбасом у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-