Єврокомісія визначила головні виклики ЄС у 2019 році

Єврокомісія визначила головні виклики ЄС у 2019 році

Укрінформ
У році, що розпочався, Європа постане перед багатьма викликами та питаннями, головним із яких буде подальша доля Євросоюзу та здатність його членів взяти цю долю до власних рук.

Про це у понеділок 7 січня під час першого повноформатного брифінгу для преси у 2019 році заявив офіційний речник Єврокомісії Маргаритіс Шинас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для Європи 2019-й буде важливим роком. Для нас цей рік буде позначений трьома словами — досягнення мети, доля та демократія. …Це рік, коли Європа має взяти власну долю у власні руки. Як Президент Юнкер закликав під час нещодавньої промови про стан Євросоюзу, 19 травня у Сібіу в Румунії 27 лідерів зустрінуться для дуже особливого саміту, який має прокласти шлях до сильнішої, більш об’єднаної та більш демократичної Європи», — зауважив представник Єврокомісії.

Розкриваючи решту пріоритетів, він зазначив, що досягнення результату залишатиметься головною метою зусиль Єврокомісії та її Президента до останніх днів перебування в офісі.

«Все, що ми пропонували як пріоритети нашої діяльності, зараз знаходиться на столі. Водночас близько 240 пропозицій все ще мають бути ухвалені, і в нас залишається майже рівно 300 днів, щоб це зробити. Ми будемо напружено працювати, щоб створити умови для прийняття якомога більшої кількості цих пропозицій, щоб ми змогли почати привносити позитивні зміни у життя людей», — зауважив Маргаритіс Шинас.

За словами речника, третє слово — демократія, — відображує важливі європейські вибори, які відбудуться в країнах Євросоюзу лише за два тижні після доленосного саміту ЄС у румунському Сібіу.

«Демократія та вибори привносять життя у наш Союз. Це буде нагода для наших людей висловитися, якого роду Союз вони хотіли б мати. Для всіх партій з усього політичного спектра це буде нагода запропонувати ідеї для майбутнього. Ми всі маємо скористатися цією нагодою», — наголосив речник Єврокомісії.

Як повідомлялося, у своїй промові «Стан Європейського Союзу 2018: час європейського суверенітету», яку Президент Єврокомісії оголосив у Страсбурзі перед Європарламентом 12 вересня 2018 року, він виклав власне бачення майбутнього ЄС, і, зокрема, наголосив, що в умовах зростаючої нестабільності у світі, Європа повинна стати більш суверенною, щоб залишатися впливовим гравцем у глобальній політиці.

Читайте також: Країни Східного партнерства сподіваються на підтримку Румунії під час головування в ЄС

Відповідну інформацію розміщено на сайті Представництва ЄС в Україні.

«Сучасна геополітична ситуація робить сьогоднішній день часом Європи. Час європейського суверенітету настав. Європі належить взяти свою долю у власні руки. Віра в те, що «лише разом ми зможемо подолати усі труднощі» і є суттю того, що означає бути частиною Європейського Союзу. Відмова від частини суверенітету — там і тоді, де це потрібно — робить кожну з наших держав-членів сильнішою», — заявив тоді Жан-Клод Юнкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-