Туреччина та Ірак домовилися про посилення співпраці в боротьбі з тероризмом

Туреччина та Ірак домовилися про посилення співпраці в боротьбі з тероризмом

Укрінформ
Туреччина та Ірак домовилися про посилення співпраці в боротьбі з тероризмом та інших сферах.

Таку заяву було зроблено після зустрічі президентів двох країн Реджепа Таїпа Ердогана та Бархама Саліха в Анкарі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми будемо прагнути до розвитку наших відносин з нашим сусідом Іраком у всіх сферах. Групи терористів, такі як ІДІЛ, РПК і ФЕТО створюють загрози як для Туреччини, так і для Іраку, і дві країни повинні співпрацювати в боротьбі з тероризмом», - заявив Ердоган на спільній прес-конференції після зустрічі.

Він також наголосив на тому, що Туреччина докладатиме зусиль, щоб допомогти Іраку у сфері безпеки, оборони, вирішенні проблем у енергетичній сфері, відбудові інфраструктури тощо.

«Існує багато чого, що ми можемо зробити з Іраком в оборонній промисловості, а також готові зробити внесок у розвиток інфраструктури та відновлення місць, які були зруйновані в ході конфліктів», - зазначив президент Туреччини.

Іракський лідер підтримав пропозиції зі співпраці в широкому колі проектів.

«Я відвідую братську країну - Туреччину з метою співпраці у всіх сферах», - сказав Саліх, висловивши впевненість, що країни будуть проявляти солідарність.

«Наші країни можуть багато чого зробити завдяки своєму стратегічному розташуванню. Наше партнерство служитиме не тільки двом країнам, а й усьому регіону», - наголосив президент Іраку.

Читайте також: У консульстві Туреччини чекають на інформацію про обставини вбивства студенток у Харкові

Заяви були зроблені на фоні напруженості, яка зберігається між країнами через авіаудари, які час від часу здійснює Туреччина по бойовикам РПК на півночі Іраку.

Зокрема, здійснені військово-повітряними силами (ВПС) Туреччини операції на початку грудня минулого року призвели до того, що Міністерство закордонних сил Іраку викликало посла Туреччини в Багдаді для висловлення протесту через удари турецької авіації по позиціях курдів на півночі Іраку та порушення повітряного простору країни. Напередодні візиту новообраного (з жовтня минулого року) президента Іраку Бархама Саліха до Анкари ВПС Туреччини здійснили черговий удар по сховищам, складам зі зброєю та боєприпасами, укриттям бойовиків РПК на півночі Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-