Туреччина починає відбудовувати історичні пам’ятки в Сирії

Туреччина починає відбудовувати історичні пам’ятки в Сирії

Укрінформ
Туреччина починає відбудовувати історичні пам’ятки в Сирії, знищені бойовиками ІДІЛ.

Вже почалися роботи з відновлення 700-річної мечеті в місті Ель-Бабі, що в провінції Алепо, яка була зруйнована бойовиками ІДІЛ, повідомляє Yeni Safak.

«Роботи над відновленням мечеті в Ель-Бабі вже почато. Мечеть планується відкрити до літа», - повідомили в Головному управлінні фундацій, яке займається реставрацією.

За даними організації, мечеть була побудована близько 700 років тому, коли на цій території жили сельджуки. Знищили історичну пам’ятку бойовики ІДІЛ в період проведення операції «Щит Євфрату».

Читайте також: У Сирії близько 40 осіб загинули через бої між ісламістами та союзниками Анкари

Як відомо, бойовики ІДІЛ спеціально руйнували історичні пам’ятки на територіях, які захоплювали. Серед найбільш визначних, в Іраку та Сирії: храм Бела та Тріумфальна арка у Пальмірі, храм Баалшаміна (споруджений у 131 році), стародавні міста Німруд (XIII століття до н.е.), Хатра (III століття до н. е.), Дур-Шаррукін (XIII столітті до н. е.), мечеть пророка Юнуса та його гробниця, три знакові храми в Мосулі, гробницю шиїтського святого Мухаммеда бен Алі, захоронення суфійського релігійного діяча Нізара Абу Баха ад-Діна, стародавня церква Саркіса і Бахуса, храм Діви Марії в містечку Ель Насрі, стародавній монастир Святого Еліана у провінції Хомс та інші пам’ятки.

Читайте також: Австралія позбавила громадянства чоловіка за підозрою у вербуванні в ІДІЛ

Як відомо, сирійське місто Ель-Баб у провінції Алеппо було останнім ключовим бастіоном ісламістів на півночі Сирії, звідки їх вибили після облоги лояльні до сирійського уряду війська у лютому 2017 року.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-