У Сирії близько 40 осіб загинули через бої між ісламістами та союзниками Анкари

У Сирії близько 40 осіб загинули через бої між ісламістами та союзниками Анкари

Укрінформ
Бойовики ісламістського угруповання "Хайят Тахрір аш-Шам", яке пов'язують із терористичною організацією "Аль-Каїда", атакували загони сирійського опозиційного "Фронту національного визволення", що є складовою "Вільної сирійської армії".

Внаслідок боїв упродовж останніх двох днів загинули щонайменше 39 осіб, повідомили у середу в розташованому в Лондоні Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини, інформує DW.

"Бойові дії розгорнулися в провінції Алеппо на півночі Сирії. Унаслідок наступу ісламісти захопили місто Дар-Таазза - друге за населенням на заході провінції, а також ще два інших населених пункти. Раніше вони перебували під контролем поміркованої сирійської опозиції, котру підтримує Туреччина", - наголошується в повідомленні спостерігачів.

Читайте також: США та Ізраїль обговорили протидію загрозам Ірану після виводу військ із Сирії

Повідомляється також, що серед загиблих унаслідок збройних сутичок - як мінімум 19 бойовиків "Хайят Тахрір аш-Шам", 15 бійців "Фронту національного визволення" та 5 цивільних, у тому числі двоє дітей.

Речник ісламістів, у свою чергу, звинуватив повстанців у мінометному обстрілі будівель цивільних.

За даними місцевих активістів, близьке до "Аль-Каїди" угруповання скористалося тим, що протурецькі сили відвели значну частину своїх підрозділів у напрямку міста Манбідж, де турецький уряд планує розпочати наступальну операцію проти сирійських курдів.

Читайте також: Російські бомбардувальники завдали ударів по житловим районам Ідліба

У грудні 2018 року президент США Дональд Трамп оголосив про виведення американських військових з північних регіонів Сирії, де вони підтримували курдські "Загони народної самооборони" (YPG) в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава". Анкара натомість вважає YPG відгалуженням забороненої в Туреччині Робітничої партії Курдистану (РПК). Для захисту від турецьких військ та їхніх союзників курди попросили допомоги в уряду Башара Асада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-