США та Ізраїль обговорили протидію загрозам Ірану після виводу військ із Сирії

США та Ізраїль обговорили протидію загрозам Ірану після виводу військ із Сирії

Укрінформ
Держсекретар США Майкл Помпео і прем'єр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу провели першу двосторонню зустріч високого рівня після оголошення Дональдом Трампом рішення про виведення військ США із Сирії.

Як зазначили в Держдепі, лідери зосередились на загрозах з боку Ірану й ІДІЛ для Ізраїлю та регіону в цілому, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сторони обговорили неприйнятну загрозу агресій і провокацій з боку Ірану, а також іранських ставлеників для безпеки Ізраїлю й регіону. Держсекретар підтвердив прихильність Сполучених Штатів безпеці Ізраїлю, а також його безумовного права на самооборону", - заявив за результатами зустрічі лідерів у Бразилії в вівторок заступник речника Держдепу США Роберт Палладіно.

Помпео також запевнив Нетаньягу, що рішення президента Трампа про виведення американських військ із Сирії "не внесе жодних змін" у спільні зусилля США й Ізраїлю в протистоянні ІДІЛ та агресивній поведінці Тегерана.

"Держсекретар і прем'єр-міністр підтвердили свої зобов'язання поглибити двостороннє співробітництво",- зауважили в Держдепартаменті США.

Читайте також: Трамп прирівняв себе до національного героя через Сирію

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня президент США Дональд Трамп оголосив одноосібне рішення вивести американський збройний контингент із Сирії, обгрунтувавши це "майже повною" поразкою ІДІЛ. Тим часом, апарат безпеки США наполягає, що до знищення ІДІЛ далеко, і зараз на території Сирії та Іраку перебувають тисячі розрізнених колишніх бойовиків ІДІЛ.

Заява Трампа викликала негативну реакцію як у Сполучених Штатах, так і з боку американських союзників, насамперед Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-