Трамп заявив, що отримав

Трамп заявив, що отримав "чудового листа" від Кім Чен Ина

Укрінформ
Нинішній глава Білого дому повідомив, що отримав офіційного листа від північнокорейського лідера Кім Чен Ина, назвавши послання "чудовим" й зазначивши, що готовий знову провести двосторонню зустріч ближчим часом.

Про це президент США заявив під час засідання кабінету в середу в Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я щойно отримав чудового листа від Кім Чен Ина", - зауважив американський лідер.

Читайте також: Трамп заявив, що насправді звільнив Меттіса з посади міністра оборони

При цьому він підкреслив, що встановив з державним керівництвом Північної Кореї "дуже гарні відносини" після того, як в червні минулого року в Сінгапурі був проведений перший саміт за участю глав держав. Трамп назвав цю зустріч "значною дипломатичною перемогою".

"Ймовірно, ми матимемо ще одну зустріч", - зауважив глава Білого дому.

Нагадаємо: під час саміту 12 червня минулого року в Сінгапурі Дональд Трамп і Кім Чен Ин підписали спільну заяву, у якій домовилися на зустрічні кроки принаймні по чотирьох пунктах.

Читайте також: Кім Чен Ин закликав Трампа до співпраці

Документ, зокрема, закріпив наміри країн встановити нові двосторонні відносини; побудувати міцний мир у КНДР; провести повну денуклеаризацію Корейського півострова; а також повернути останки загиблих у Корейській війні. Крім того, у спільній заяві була підтверджена домовленість щодо продовження переговорного процесу між двома країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-