Трамп заявив, що насправді звільнив Меттіса з посади міністра оборони

Трамп заявив, що насправді звільнив Меттіса з посади міністра оборони

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що Джеймс Меттіс не пішов у відставку з посади міністра оборони, а був звільнений ним.

Про це глава Білого дому сказав під час засідання уряду в середу у Вашингтоні, повідомляє АР.

"Президент Дональд Трамп сказав, що він звільнив Джеймса Меттіса з посади міністра оборони. Однак екс-генерал морської піхоти фактично подав у відставку на знак протесту проти рішення Трампа вивести американські війська з Сирії", - зазначає агентство.

На урядовому засіданні Трамп зауважив, що виділив Пентагону рекордні кошти з федерального бюджету, і Меттіс тоді просто "не міг повірити" цьому. "Але що він (Меттіс – ред.) зробив для мене?" - поставив риторичне запитання Трамп.

Читайте також: Трамп погодився подовжити виведення військ з Сирії на чотири місяці - NYT

Він також висловив невдоволення тим, як Меттіс вів справи в Афганістані. У цьому зв'язку президент заявив, що Сполучені Штати мали дозволити Талібану воювати з бойовиками ІДІЛ.

Як повідомляв Укрінформ, Джеймс Меттіс надіслав президенту листа про відставку 20 грудня після того, як Трамп, попри категоричні заперечення апарату національної безпеки, оголосив про своє рішення вивести американські війська з Сирії. Спочатку передбачалося, що Меттіс продовжуватиме виконувати обов'язки до середини лютого, однак він склав повноваження до початку 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-