З 1 січня в Швейцарії почав роботу новий президент Маурер

З 1 січня в Швейцарії почав роботу новий президент Маурер

Укрінформ
З 1 січня 2019 року міністр фінансів Швейцарії Улі Маурер став на один рік новим федеральним президентом Швейцарської Конфедерації.

Про це повідомляє міжнародна інформаційна служба (SWI Swissinfo) Швейцарської національної теле- та радіокомпанії.

"Рівно о нуль годин нуль хвилин 1-го січня 2019 року міністр фінансів Швейцарії Улі Маурер стане новим Федеральним президентом. На цій посаді 68-річний громадянин Цюріха пробуде, правда, всього лише один рік", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Форум ОБСЄ з безпеки з нового року очолить Швейцарія

Президент Швейцарії був обраний парламентом 5-го грудня 2018 року, за його кандидатуру свої голоси віддали 201 депутат з 209 членів Національної ради і Ради кантонів (великої і малої палат парламенту). Представник консервативної Швейцарської народної партії (SVP) Улі Маурер раніше вже був президентом у 2013 році.

В Швейцарії федеральний президент не володіє якимись особливими "адміністративними ресурсами", його політичні повноваження не перевищують повноважень колег по кабінету. Але при цьому президент зобов'язаний вести засідання уряду, Федеральної ради, що тривають, як правило, по середах, і якщо з якогось питання міністри ніяк не зможуть знайти консенсус, то його голос буде вирішальним, зазначили в SWI Swissinfo.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-