Німеччина в Радбезі ООН хоче працювати над врегулюванням криз

Німеччина в Радбезі ООН хоче працювати над врегулюванням криз

Укрінформ
Кризовий менеджмент, посилення в ньому ролі жінок, роззброєння, боротьба з кліматичними змінами - питання, на яких Німеччина хоче зосередитися під час членства в Радбезі ООН, яке розпочалося 1 січня.

Завдання країни як непостійного члена Ради Безпеки ООН в 2019/2020 роках окреслив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас.

"Будучи членом Ради безпеки, ми зосередимося на наданні допомоги у врегулюванні криз. Ми також хочемо включити наші власні питання до порядку денного", - сказав Маас.

Серед них дипломат перелічив такі: Рада безпеки має вирішити проблему зміни клімату; Німеччина хоче працювати над тим, щоб жінки брали більш активну участь у запобіганні та врегулюванні конфліктів, а також щоб краще захищати жінок і дівчат у зонах конфлікту від сексуального насильства; зміцнювати міжнародне гуманітарне право і краще захищати працівників гуманітарних організацій; надати нового імпульсу складній проблемі ядерного роззброєння та контролю над озброєннями.

Читайте також: Бельгія розпочала роботу у Радбезі ООН

Маас відзначив, що Рада безпеки - найважливіший орган ООН, який гарантує мир і безпеку в усьому світі. Німеччина вже вшосте стала непостійним членом Ради безпеки ООН, але ніколи ще від неї не очікували так багато, як зараз. "Ми добре підготувалися і хочемо прийняти виклик", - запевнив міністр.

Як повідомляє Укрінформ, у квітні Німеччина головуватиме в РБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-