Brexit підштовхує британців отримувати громадянство Ірландії

Brexit підштовхує британців отримувати громадянство Ірландії

Укрінформ
Цього року британці зверталися за набуттям громадянства Ірландії на 22% частіше, ніж у 2017-ому.

Відповідні цифри оприлюднило МЗС Ірландії, повідомляє Reuters.

“Цього року майже 100 тис британців спробували зберегти своє громадянство ЄС шляхом отримання паспорта найближчого сусіда. Минулого року таких було 81 тис, а в 2015, за рік до голосування за Brexit, що призвело до суттєвого зростання кількості заяв, таких було 46 тис”, - пише Reuters.

Ірландія дає право на своє громадянство будь-кому, народженому у Ірландській республіці або в Північній Ірландії, або хто має ірландських батьків й прабатьків. “Загалом цим критеріям відповідає близько 6 млн британців. Вони також мають право на подвійне громадянство”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: ЄС не переглядатиме угоду щодо Brexit - Юнкер

Як відомо, Велика Британія повинна вийти з ЄС 29 березня 2019 року, через два роки після того, як Лондон подав заяву про вихід із співтовариства відповідно до результатів референдуму у червні 2016 року, на якому підтримали Brexit.

Питання кордону між Північною Ірландією та Республікою Ірландія було одним з трьох найважливіших разом з британським фінансовим внеском до ЄС та правами громадян ЄС у Британії.

Як відомо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей 10 грудня вирішила відкласти фінальне голосування у парламенті щодо угоди про вихід країни з ЄС через кордон з Північною Ірландією.

Голосування у Палаті представників щодо угоди про вихід Великої Британії з ЄС може відбутися до 21 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-