Мей підтвердила, що відклала голосування щодо Brexit

Мей підтвердила, що відклала голосування щодо Brexit

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей вирішила відкласти фінальне голосування у парламенті щодо угоди про вихід країни з ЄС через кордон з Північною Ірландією.

Про це вона у понеділок заявила у Палаті представників країни, повідомляє Reuters

"Стало зрозуміло, що попри велику підтримку у головних аспектах угоди (про Brexit - ред.), питання щодо кордону Північної Ірландії продовжує викликати стурбованість. Тому ми вирішили відкласти голосування, яке було заплановане на завтра", - сказала вона.

Читайте також: Мей поїде до Брюсселя передомовлятися про ірландський кордон

Раніше, 15 листопада представники ЄС і Великої Британії узгодили в повному обсязі протокол, який враховує особливості відносин між Ірландією та Північної Ірландією і містить гарантії, що за будь-яких умов між країнами не буде встановлено жорсткий кордон після виходу Британії з Євросоюзу.

Як відомо, Велика Британія має вийти з ЄС 29 березня 2019 року, через два роки після того, як Лондон подав заяву про вихід із співтовариства відповідно до результатів референдуму у червні 2016 року, на якому підтримали Brexit.

Доля Brexit досі остаточно не вирішена, проект угоди прем'єр-міністра Терези Мей щодо Brexit має отримати схвалення у британському парламенті.

Мей заявила, що якщо її угода не буде проголосована, Велика Британія може залишити ЄС без угоди або Brexit може не відбутися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-