"Не така ялинка": посольство Росії поширює образи проти болгар

Укрінформ
У Болгарії набуває розголосу скандал із розміщенням на офіційній сторінці у соціальній мережі посольства Російської Федерації у Болгарії публікації, в якій болгарських громадян названо «олігофренами і недоумками».

Із закликами до болгарського МЗС відреагувати на таку позицію російських дипломатів виступили представники громадськості, а також партія Демократична Болгарія, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Йдеться про розміщений напередодні посольством РФ у Болгарії на своїй офіційній сторінці у Facebook коментар з одного із болгарських проросійських сайтів, де громадян Болгарії названо «олігофренами і недоумками».

Автор публікації у лайливому тоні пише про проведену цього тижня у Софії болгарськими і українськими активістами акцію, під час якої ялинку, подаровану болгарській столиці урядом Москви, було прикрашено жовтими і блакитними корабликами на знак підтримки та з вимогами звільнення полонених в РФ українських військових моряків.

Читайте також: У Софії подаровану Росією ялинку прикрасили жовтими і блакитними корабликами

У четвер на образливу відносно болгарських громадян та поширену російським посольством публікацію відреагувала партія Демократична Болгарія.

«Демократична Болгарія закликає Міністерство закордонних справ Республіки Болгарія негайно і рішуче висловити протест відносно образливої кваліфікації болгарських громадян і болгарських ЗМІ на офіційній сторінці у Facebook посольства РФ у Болгарії», - заявили у політичній силі.

Партія, називаючи дії російських дипломатів провокацією, закликала болгарські інститути захистити права і гідність болгарських громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-