У Софії подаровану Росією ялинку прикрасили жовтими і блакитними корабликами

У Софії подаровану Росією ялинку прикрасили жовтими і блакитними корабликами

Фото
Укрінформ
У Софії активісти прикрасили новорічну ялинку, подаровану болгарській столиці урядом Москви, символічними корабликами з вимогою звільнити полонених українських моряків.

Акція відбулася біля собору Святої Неділі, повідомили власному кореспондентові Укрінформу у Всесвітньому русі патріотів України.

«Організаторами виступили болгарські громадяни, яких обурив факт, що ялинка, подарунок від Москви, встановлена перед знаковою церквою Болгарії – храмом Святої Неділі. До акції долучилися представники української громади, діаспори», - розповіли в організації.

Активісти у Софії вимагали від Москви звільнення українських моряків

Активісти приносили до ялинки жовті та сині кораблики. На багатьох із них були написані імена полонених у результаті російського акту агресії проти України у районі Керченської протоки українських військових моряків.

Читайте також: Старообрядницька парафія на Буковині вийшла з підпорядкування Московської митрополії

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів були захоплені в полон. Після нетривалого перебування у Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО "Матросская тишина", решту 21-го утримують в СІЗО "Лефортово".

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-