У Росії головреда незалежного видання посадили на шість років

У Росії головреда незалежного видання посадили на шість років

Укрінформ
Головного редактора незалежного видання "БлогСочі" Олександра Валова засудили в Росії до шести років колонії і штрафу за звинуваченням у вимаганні хабара у депутата Держдуми від ЛДПР.

Про це повідомляє видання "Свободным Медиа" з посиланням на активіста Євгена Вітішко.

Суддя Лазаревського районного суду Сочі Микола Трухан засудив головного редактора «БлогСочі» Олександра Валова до 6 років позбавлення волі і штрафу в 700 тисяч рублів ($10,2 тис.) за статтею про вимагання (ст.163 ч.2 п.г. КК РФ) .

За версією слідства, Валов вимагав у депутата Держдуми від ЛДПР Юрія Напсо 300 тисяч рублів за видалення компрометуючих матеріалів: у них стверджувалося, що чиновник обгородив частину громадського сочинського пляжу, встановивши особистий басейн.

Читайте також: Українському адвокату в РФ дали вісім років колонії за “шпигунство”

Журналіст заперечує провину і вважає справу політично мотивованою. Він пов'язує кримінальне переслідування з діяльністю сайту "БлогСочі". Олександра Валова затримали 19 січня 2018 року після обшуку в його квартирі. Суддя, що розглядав справу Валова, ігнорував його клопотання. Він також видалив із процесу двох адвокатів журналіста - Олександра Попкова і Михайла Беньяша. Стосовно останнього зараз розслідується справа про напад на поліцейських. Беньяш заперечує провину і наполягає, що побили його самого.

Олександр Попков підкреслює, що в матеріалах справи Валова є постанова суду про прослуховування його переговорів. Вона мотивується його причетністю "до групи опозиційно налаштованих громадян, діяльність яких спрямована на організацію акцій громадянської непокори з використанням екстремістських методів", що підкреслює політичну вмотивованість справи.

Фото: БлогСочі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-