Українському адвокату в РФ дали вісім років колонії за “шпигунство”

Українському адвокату в РФ дали вісім років колонії за “шпигунство”

Укрінформ
У російському Нижньому Новгороді обласний суд засудив українського адвоката Ігоря Кияшка до восьми років колонії суворого режиму за звинуваченням у шпигунстві і спробі контрабанди військового обладнання. 

Про це повідомляє Комерсант.

"Нижегородський обласний суд засудив українця Ігоря Кияшка до восьми років колонії суворого режиму, визнавши його винним у підготовці військової контрабанди і шпигунстві. Суд визнав доведеним, що засуджений купив деталі двигунів багатоцільових винищувачів МіГ-29 для відправки в Україну і збирав секретну документацію щодо встановлення зенітного ракетного комплексу С-400 за завданням Служби безпеки України (СБУ)", - йдеться в повідомленні.

Адвокат Кияшка Олексій Матасов сказав, що вважає вирок досить м'яким і не має наміру його оскаржувати.

За версією обвинувачення, Кияшко намагався купити в Росії і вивезти в Україну лопатки двигуна РД-33, який використовується на винищувачах МіГ-29. Продаж проходив під контролем ФСБ, його затримали у момент передачі грошей. Кияшка також визнали винним у спробі зібрати інформацію про радіолокаційну станцію, яку застосовують у зенітних ракетних комплексах С-400.

Читайте також: Суд в Росії залишив фігуранта севастопольської "справи Хізб ут-Тахрір" за гратами

Сам Кияшко визнав, що намагався купити лопаті від двигуна РД-33, але відкидає звинувачення у шпигунстві. За його словами, секретні документи йому підкинули під час затримання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-