КНДР і Південна Корея офіційно поєднали свої залізниці

КНДР і Південна Корея офіційно поєднали свої залізниці

Укрінформ
КНДР і Південна Корея провели в середу, 26 грудня, символічну церемонію з'єднання своїх залізниць.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Вона почалася близько 10.00 ранку за місцевим часом (3:00 за київським часом) на північнокорейській станції Пханмун в прикордонному місті Кесон.

Для участі у заході на залізничну станцію КНДР прибув спеціальний потяг зі 100 південнокорейськими учасниками. Серед них були міністр транспорту Кім Хен Мі, міністр об'єднання Чо Мен Гюн, парламентські лідери та інші посадові особи.

Делегацію КНДР представляли заступник міністра залізниць КНДР Кім Юн Хек, а також голова комітету з мирного об'єднання Кореї Рі Сон Гвон.

Читайте також: Спільні навчання США й Південної Кореї 2019 року будуть менш масштабними

Крім того, як зазначає агентство, у заході взяли участь представники ООН, Росії, Китаю і Монголії.

Відзначається, що церемонія закладки фундаменту розцінюється як символічний запуск автодорожнього та залізничного проекту, а не фактичний початок робіт.

"Фактичне будівництво буде вестися у відповідності з ситуацією, пов'язаною з денуклеризацією Півночі та глобальними санкціями проти Північної Кореї", − йдеться в повідомленні.

Читайте також: Корейські прикордонники перевіряють демонтаж постів один одного

Нагадаємо: раніше лідери двох Корей КНДР − Мун Чже Ін і Кім Чен Ин − домовилися до кінця 2018 року розпочати роботи по з'єднанню залізних і автомобільних доріг на заході і сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-