Корейські прикордонники перевіряють демонтаж постів один одного

Корейські прикордонники перевіряють демонтаж постів один одного

Укрінформ
Прикордонники з Північної і Південної Кореї проводять перевірки демонтажу прикордонних постів один одного у демілітаризованій зоні в рамках зниження напруженості на кордоні між країнами.

Про це повідомляє АР.

«Десятки південнокорейських військових відвідали колишні передові північнокорейські прикордонні пости в середу, щоб перевірити їх демонтаж», - йдеться в повідомленні.

Вони перевірили, чи були повністю демонтовані пости і будь-які підземні споруди, а також перевірили наявність на точках солдатів, зброї і техніки.

Пізніше сьогодні північнокорейські солдати також проведуть перевірку демонтажу прикордонних постів на південнокорейської стороні.

Як відомо, Північна і Південна Кореї демонтували або роззброїли по 11 своїх прикордонних постів у демілітаризованій зоні. За словами військових експертів з Сеула, після демонтажу у Південній Кореї повинно залишитися 50 постів, а у Північній - 150.

Читайте також: Штати ввели санкції проти трьох осіб у вищому керівництві КНДР

Демілітаризована зона була створена в якості буфера між країнами наприкінці Корейської війни 1950-53 рр. Проте, всупереч своїй назві, вона стала найбільш укріпленим кордоном у світі. Коли у вересні цього року лідери двох Корей зустрілися в Пхеньяні, вони погодилися знизити військову напруженість вздовж кордону, в тому числі демонтувати кілька погранпостів, припинити військові навчання біля кордону, демілітаризувати їх спільне прикордонне село Панмунджом, а також розпочати спільні пошуки останків загиблих під час Корейської війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-