Штати ввели санкції проти трьох осіб у вищому керівництві КНДР

Штати ввели санкції проти трьох осіб у вищому керівництві КНДР

Укрінформ
Офіс контролю за зовнішніми активами Міністерства фінансів США (OFAC) запровадив санкції проти трьох осіб у вищому державному керівництві КНДР у відповідь на продовження серйозних порушень прав людини режимом країни.

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського Мінфіну, поширеному в понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Міністерство фінансів запроваджує санкції проти високопоставлених посадовців Північної Кореї, які керують міністерствами, що реалізують жорстоку державну політику, пов'язану з цензурою, порушеннями прав людини та зловживаннями, а також іншими діями, спрямованими на придушення й контроль над населенням", - зазначається в офіційному повідомленні.

Так, у "чорному списку" США опинилися міністр державної безпеки КНДР Чонг Кйонг Таек (Jong Kyong Thaek), керівник одного з департаментів ЦК Робочої партії КНДР Чой Рйонг Хає (Choe Ryong Hae), директор департаменту пропаганди і агітації Пак Кван Хо (Pak Kwang Ho).

Читайте також: Трамп хоче зустрітися з Кім Чен Ином на початку наступного року

Як підкреслили у Мінфіні, цей крок підкреслює нехтування керівництвом КНДР свободою жителів країни та є нагадуванням про жорстоке поводження Північної Кореї з громадянином США Отто Вормбіром, який загинув 18 місяців тому після тривалих спроб звільнити його з ув'язнення в Північній Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-