Туреччина наполягає на залученні ООН до розслідування вбивства Хашоггі

Туреччина наполягає на залученні ООН до розслідування вбивства Хашоггі

Укрінформ
Туреччина співпрацює з іншими країнами у проведенні розслідування вбивства саудівського журналіста Джамала Хашоггі та наполягає на участі ООН у цьому процесі.

Відповідну заяву зробив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу в ході свого візиту до Тунісу, повідомляє кореспондент Укрінформа.

«Розслідування, яке триває в Туреччині, поглиблюється, також робляться спільні зусилля з деякими іншими країнами, щоб залучити до розслідування ООН", - заявив Чавушоглу на прес-конференції в Тунісі.

Він нагадав, що журналіст був вбитий у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі майже три місяці тому.

«Ми сподіваємося, що Саудівська Аравія прозоро поділиться своїми висновками розслідування з нами і міжнародною спільнотою», - сказав Чавушоглу, нагадавши, що Саудівська Аравія не розповіла досі, що саме сталося із тілом журналіста.

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у посольстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що він убитий, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з вбивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції і Великій Британії.

Читайте також: ЗМІ показали нові фото у справі про вбивство Хашоггі

Раніше Центральне розвідувальне управління вже заявляло, що вбити журналіста Джамаля Хашоггі в Стамбулі наказав спадковий принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман Аль Сауд.

Минулого тижня у справі вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі у генконсульстві Саудівської Аравії в Стамбулі з'явилися нові фотографії з камер відеоспостереження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-