ЗМІ показали нові фото у справі про вбивство Хашоггі

ЗМІ показали нові фото у справі про вбивство Хашоггі

Укрінформ
У справі вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі у генконсульстві Саудівської Аравії в Стамбулі з'явилися нові фотографії з камер відеоспостереження.

Знімки 15 саудитів, які прибули до Туреччини з метою вбивства журналіста, оприлюднило агентство «Анадолу».

«На фото зображені моменти прибуття групи в Стамбул і відвідування генконсульства і резиденції саудівського консула», - повідомило агентство.

Представники МВС та Національної розвідувальної організації (MIT) Туреччини вивчили 3500 годин записів зі 147 камер відеоспостереження у 80 різних точках Стамбула.

Туреччина показала нові фото вбивць Хашоггі / Фото: АА

У числі інших вивчені записи з камер відеоспостереження в Міжнародному аеропорту Ататюрка в Стамбулі, а також у стамбульських районах Левент і Султанахмет.

За даними правоохоронних органів Туреччини, співробітники саудівської розвідки Мухаммед Саад Х. Альзахрані , генерал Мансур Отман М. Абу Хусейн і полковник Наїф Хасан прибули з Ер-Ріяда в Стамбул рейсом "Саудівських авіаліній" у 16:30 1-го жовтня.

Абдульазіз Мухаммед М. Алхавсаві, Халід Аедх Р. Алотаібі і Саад Мешаль Альбостані прибули в Стамбул в 01:30 2-го жовтня рейсом Turkish Airlines.

О 03:30 того ж дня на приватному літаку прибули підполковник Бадр Лафи М. Алотаібі, співробітники охорони саудівського короля Валед Абдулла М. Алшехрі, генерал Мустафа Мухаммед М. Алмадані, Фаад Шабіб А. Албалави, генерал спецназу Махер Абдулазіз М. Мутреб, експерт у сфері безпеки, співробітник розвідки Таар Халеб Т. Алхарбі, експерт зі стратегічного планування Турки Мушарраф М. Алшехрі, судмедексперт підполковник Салах Мухаммед А. Тубаиги і Саїф Саад Р. Алгахтани.

Розслідуванням займається прокуратура Стамбула.

Читайте також: Вбивство Хашоггі: Ер-Ріяд звинувачує США у втручанні у внутрішні справи

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у посольстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що він убитий, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з вбивством Хашоггі аудіозаписи Саудівської Аравії, США, Німеччини, Франції і Великобританії.

Раніше Центральне розвідувальне управління вже заявляло, що вбити журналіста Джамаля Хашоггі в Стамбулі наказав спадковий принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман Аль Сауд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-