Каталонці блокують дороги через засідання уряду Іспанії у Барселоні

Каталонці блокують дороги через засідання уряду Іспанії у Барселоні

Укрінформ
У Барселоні прихильники незалежності Каталонії перекрили дороги на знак протесту проти виїзного засідання уряду Іспанії у п'ятницю.

Про це повідомляє агентство AFP у Twitter.

"Каталонські прихильники проголошення незалежності блокують дорогу в Барселоні, протестуючи проти прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса, який вирішив провести засідання уряду в місті замість Мадрида", - йдеться у повідомленні.

Блокування дороги розпочалося ще ввечері 20 грудня.

Як повідомляє агентство Reuters, у четвер вночі Санчес зустрівся з лідером Каталонії Кімом Торою. Вони погодились розпочати більш глибокий діалог і працювати над політичним вирішенням конфлікту.

Читайте також: Ув'язнені каталонські політики завершили голодування

На тлі протесту національна поліція буде забезпечувати порядок під час урядового засідання.

Місцеві активісти продовжують блокувати дороги в Барселоні та навколо неї. Також на вечір п'ятниці вони запланували провести масштабний мітинг.

Як відомо, політична криза в Каталонії розпочалася 1 жовтня 2017 року, коли в регіоні відбувся заборонений владою Іспанії референдум щодо незалежності від Мадрида. За даними каталонської влади, понад 90% осіб, які взяли участь у референдумі, підтримали незалежність регіону.

Уряд Іспанії оголосив референдум незаконним, а згодом розпустив парламент і уряд Каталонії після того, як вони ухвалили декларацію про незалежність регіону.

Нині лідери руху за незалежність перебувають під вартою або втекли з країни.

Фото: ElsImpliCATs

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-