Ердоган вважає небезпечними санкції США проти Ірану

Ердоган вважає небезпечними санкції США проти Ірану

Укрінформ
Президенти Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган та Ірану Хасан Рухані домовилися про спільні дії для припинення зіткнень у регіоні.

Про це йшлося на спільній прес-конференції за результатами візиту Рухані в Анкару, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Існує дуже багато кроків, які Туреччина та Іран можуть зробити разом, щоб припинити конфлікти та встановити мир у нашому регіоні", - сказав Ердоган.

Щодо санкцій проти Ірану турецький президент вказав на помилковість такої позиції.

«Ввівши обмеження щодо Ірану, США поставили під загрозу безпеку та стабільність в регіоні. Я хочу знову підкреслити, що Туреччина не підтримує позицію Вашингтона в цьому питанні», - вказав президент Туреччини.

Президент Рухані подякував Туреччині за підтримку в питанні американських санкцій. "Жодна країна не може зруйнувати наші двосторонні зв'язки з Туреччиною", - сказав він.

В ході зустрічі сторони обговорили також сирійське питання.

Читайте також: Туреччина вже перекинула танки до кордону з Сирією

"Сирія є для нас дуже важливою країною. Ми всі (Туреччина, Іран, Росія – ред.) виступаємо за повагу територіальної цілісності Сирії. Ми будемо продовжувати працювати разом", - сказав Рухані та підтвердив, що наступна турецько-ірансько-російська зустріч відбудеться у РФ.

В ході візиту президенти Туреччини та Ірану співголовували на 5-й Раді стратегічного співробітництва високого рівня, в ході якої детально обговорювалися всі аспекти двосторонніх відносин, включаючи торгівлю, енергетику, транспортну та безпекову сфери. Пізніше президенти співголовували на турецько-іранському бізнес-форумі.

Як відомо, 18 грудня у Женеві відбулася зустріч голів МЗС Туреччини, Ірану та РФ під головуванням спеціального посланця ООН щодо Сирії, на якій йшлося про створення конституційного комітету. За результатами зустрічі було оголошено, що сторони мають намір докласти зусиль, аби перша зустріч конституційного комітету Сирії відбулося в Женеві на початку 2019 року.

Фото: hurriyetdailynews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-