Запрошення Путіна на весілля було дуже спонтанним рішенням — Кнайссль

Запрошення Путіна на весілля було дуже спонтанним рішенням — Кнайссль

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль запевняє, що запрошення президента РФ Володимира Путіна на власне весілля було спонтанним рішенням без сподівання, що він приїде.

Про це вона заявила в інтерв’ю телеканалу ServusTV.

"Я не збираюся вдруге виходити заміж", - сказала Кнайссль, коментуючи питання, чи запросила б знову президента РФ на весілля після всього того медійного скандалу, який мав місце.

За її словами, запрошення Путіна, який у той момент у липні перебував з візитом у Відні, було "дуже спонтанним": "Я тоді вчинила спонтанно. Це не був якийсь прорахований крок. Я тоді хотіла, так би мовити, поділитися (радістю - ред.) з моїми друзями. І я тоді не розраховувала, що він прийме запрошення".

Висвітлення події в австрійських та міжнародних ЗМІ Кнайссль назвала "далеким від реальності". За її словами, візит Путіна 18 серпня до Австрії був офіційним, російське посольство надіслало вербальну ноту з цього приводу. В Граці він мав провести розмови, і потім додатково заїхати на весілля. Заходи безпеки вживалися з огляду на статус офіційного візиту глави іноземної держави, а не на його поїздку на приватне свято.

Читайте також: Танці Путіну не допомогли: глава МЗС Австрії - проти зняття санкцій з Росії

Вона додала, що з Путіним провела просто приватну розмову: "У мене немає проблем з тим, щоб, так би мовити, цю приватну розмову, яку ми мали, відокремлювати від інших речей".

В інтерв’ю вона також прокоментувала санкції ЄС проти Росії, нагадавши, що нещодавно вони були продовжені, і наразі немає підстав для їх скасування.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль (призначена від проросійської "Австрійської партії свободи", FPO) прославилася своїм скандальним весіллям. Вона запросила на святкування, що відбулося 18 серпня, президента країни-агресора Володимира Путіна. У МЗС Австрії з цього приводу тоді заявили, що це було "приватне святкування і персональний візит, це не змінює зовнішньополітичної позиції Австрії".

Читайте також: Загравання з "російським ведмедем" не приведе Австрію до добра — депутат

У свою чергу голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко заявила, що участь Путіна у весіллі австрійського міністра дискредитує Австрію як нейтральну державу.

Водночас міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що запрошення Путіна на весілля міністра закордонних справ Австрії вплинуло на довіру між Києвом і Віднем, а також це запрошення назвав "помилкою".

Фото: epa/vostock-photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-