У ФРН Конституційний суд відхилив

У ФРН Конституційний суд відхилив "міграційні" позови правих популістів до уряду

Укрінформ
Конституційний суд ФРН в Карслруе відхилив у вівторок всі позови правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" до уряду країни щодо його міграційної політики.

Про це повідомляється на сайті відомства.

«Федеральний конституційний суд одностайно відхилив сьогодні три неприйнятних заяви парламентської групи АдН», - йдеться у повідомленні.

Позови стосувалися того факту, що біженців не розвертали прямо на кордоні з Німеччиною, а пускали в країну, зокрема в 2015 році. «Заявник недостатньо пояснив, що відповідні рішення федерального уряду порушують його права або прямо загрожують йому», - пояснили судді.

Читайте також: У ПАРЄ закликають країни Європи не будувати мури від мігрантів

Як раніше повідомляв Укрінформ, Альтернатива для Німеччини, потрапивши вперше в Бундестаг у 2017 році, в першу чергу оголосила про намір судитися з канцлером Меркель, яка прийняла рішення влітку 2015 року пустити в країну всіх шукачів притулку, які прямували через Угорщину та Австрію в обхід Дублінської угоди. Вона назвала це екстреною гуманітарною ситуацією. У 2015 кількість біженців, які прибули в Німеччину, наблизилася до мільйона, після чого почала знижуватися. В цьому році, за офіційними прогнозами, очікується, що прохання подадуть близько 166 тис. мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-