Британія запускає стратегію протидії РФ

Британія запускає стратегію протидії РФ

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон у вівторок оголосив про запровадження у дію стратегії з нейтралізації зовнішніх загроз з боку інших держав, зокрема РФ.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Міністр оборони Гевін Вільямсон заявив, що він розробить стратегію, яку Британія не застосовувала з часів "холодної війни" для боротьби з сучасною російською загрозою», - йдеться у повідомленні.

Міністр оборони сказав, що він створює постійно діючий підрозділ Міністерства оборони для перманентного моніторингу можливостей ворожих держав - таких, як Іран та Китай. Новий підрозділ також оцінюватиме здатність британських військових реагувати на наявні загрози.

Подібний підрозділ існував у Великій Британії в часи "холодної війни", однак був розформований у зв'язку зі зміною політики СРСР під час правління Михайла Горбачова.

Створення підрозділу є одним з серії заходів, спрямованих на модернізацію військової спроможності держави. Вільямсон також заявив, що він покращить готовність  бойових кораблів Великої Британії, підводних човнів та бойових гелікоптерів  та активізує наступальні кібер-операції.

Читайте також: Британський військовий корабель-розвідник вже у Чорному морі

У відповідь на сучасну російську агресію Британія  також активізувала підготовку своїх морських піхотинців у Норвегії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-