Суд Іспанії проводить попередні слухання у справі каталонських сепаратистів

Суд Іспанії проводить попередні слухання у справі каталонських сепаратистів

Укрінформ
Верховний суд Іспанії проводить попередні слухання у справі 18 колишніх каталонських чиновників і активістів щодо їх ролі у референдумі про незалежність Каталонії торік.

Про це повідомляє АР.

«Верховний суд Іспанії проводить попередні слухання напередодні судового розгляду у справі 18 колишніх каталонських чиновників і активістів, яких обвинуватили в заколоті, підбурюванні до шахрайства і зловживання державними коштами в ході їх ролі в торішній спробі відокремитися від Іспанії», — йдеться в повідомленні.

Колегія з семи суддів заслухала думку адвокатів про те, що справа має розглядатися у Верховному суді в північно-східній Каталонії, а не у Верховному суді в Мадриді. Як зазначає видання, на попередніх слуханнях судді відхиляли аналогічні прохання.

Очікується, що колишній каталонський віце-президент Оріол Жункерас і 17 інших обвинувачених не постануть перед судом раніше кінця січня.

Читайте також: Засідання іспанського уряду в Каталонії охоронятимуть до 10 тисяч копів

Як відомо, четверо з обвинувачених каталонців, які перебувають у попередньому ув'язненні, проводять тритижневе голодування на знак протесту проти «несправедливого поводження з боку судових органів Іспанії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-