У Держдуму внесли законопроект про

У Держдуму внесли законопроект про "автономію" російського інтернету

Укрінформ
До російської Держдуми внесено законопроект про забезпечення автономної роботи російського сегмента інтернету при відключенні від глобальної інфраструктури. 

Інформацію про це розміщено на сайті Держдуми.

Ініціатива передбачає створення інфраструктури, що дає змогу "забезпечити роботоздатність російських інтернет-ресурсів у разі неможливості підключення російських операторів зв'язку до зарубіжних кореневих серверів мережі інтернет". У пояснювальній записці автори підкреслюють, що враховували "агресивний характер ухваленої у вересні 2018 року стратегії національної кібербезпеки США".

На думку парламентаріїв, в ній міститься принцип "збереження миру силою", а Росія "бездоказово" звинувачується в хакерських атаках.

У російських мережах мають встановити "технічні засоби", що визначають джерело трафіку. Ці засоби повинні будуть при потребі "обмежити доступ до ресурсів із забороненою інформацією не тільки по мережевих адресах, а й шляхом заборони пропуску поточного трафіку".

Для роботи російського сегмента інтернету в ізольованому режимі буде створено національну систему DNS (Domain Name Server - сервери, які перетворять імена доменів сайтів на фактичні адреси комп'ютерів, на яких вони розташовані).

Читайте також: Шпигунський скандал: суд Австрії залишив за гратами російського полковника

Російська влада розробляє системи для автономної роботи інтернету як мінімум з 2014 року, коли Мінкомзв'язку провело навчання з відключення від міжнародного інтернету. Останні подібні пропозиції було представлено 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-