У Штатах кажуть, що КНДР та Іран використовують Гонконг, аби уникати санкцій

У Штатах кажуть, що КНДР та Іран використовують Гонконг, аби уникати санкцій

Укрінформ
США закликають Гонконг вжити додаткових кроків для забезпечення виконання санкцій Організації Об'єднаних Націй щодо Ірану та Північної Кореї.

Про це повідомляє портал Nikkey Asia.

«США закликають Гонконг вжити додаткових кроків для забезпечення виконання санкцій Організації Об'єднаних Націй щодо Ірану та Північної Кореї з огляду на роль території в порушеннях, які призвели, зокрема, до нещодавнього арешту головного фінансового директора Huawei Technologies" - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Штати ввели санкції проти трьох осіб у вищому керівництві КНДР

За інформацією Генерального консульства США, посадові особи Державного департаменту США та Департаменту торгівлі відвідали Гонконг 5-7 грудня.

"Американська сторона також зажадала ефективнішого контролю за високотехнологічним експортом з потенційними військовими компонентами", - йдеться у повідомленні.

Раніше зазначалося, що перемовини між Вашингтоном й Пхеньяном зайшли у глухий кут через те, що сторони не могли домовитися, хто повинен зробити перший крок. Сполучені Штати вимагають від КНДР спочатку провести денуклеаризацію, і тільки потім можна буде говорити про зняття санкцій. Натомість у Північній Кореї вважать, що спочатку треба зняти санкції та формально оформити завершення Корейської війни 1950-1953 років.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-