Євросоюз не має наміру поновлювати переговори щодо угоди про Brexit

Євросоюз не має наміру поновлювати переговори щодо угоди про Brexit

Укрінформ
Європейська Рада, яка в четвер під час зустрічі у Брюсселі розглянула питання щодо Brexit, підтвердила, що угода про вихід, яку було погоджено з Великобританією, не є предметом для поновлення переговорів.

Відповідне рішення під час прес-конференції, яка відбулася о півночі 13 грудня, оголосив Президент Європейської Ради Дональд Туск, а висновки Європейської Ради оприлюднені на офіційному сайті цієї євроінституції.

Європейська Рада підтвердила свої висновки від 25 листопада 2018 року, якими була підтримана Угода щодо виходу Великобританії та політична декларація про її майбутні стосунки з ЄС. При цьому Євросоюз залишається на позиціях цієї угоди та має намір просуватися далі в її ратифікації.

«Ця угода не є відкритою для поновлення переговорів», - наголосив Дональд Туск.

Читайте також: Меркель: Ми не маємо наміру знову переписувати Brexit-угоду

Він підтвердив позицію Європейської Ради, яка має намір встановити якомога тісніше партнерство з Великобританією у майбутньому. Рада готова приступити до підготовки такого партнерства негайно після підписання угоди про вихід, і розпочне відповідні переговори щонайшвидше після виходу Великобританії.

Європейська Рада окремо наголосила на тому, що будь-які домовленості мають гарантувати відсутність жорсткого кордону між Великобританією і Ірландією з відповідним збереженням спільного ринку.

Читайте також: Мей, подолавши вотум недовіри, продовжить виведення Британії з ЄС

В свою чергу, Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер підтвердив, що єврокомісія не має наміру повертатися до переговорів з Великобританією.

«Від нас вимагають гарантій, але варто враховувати, що це не Євросоюз виходить з Великобританії, а Великобританія полишає Євросоюз. Тож британські інституції, включаючи Палату представників парламенту Великобританії, мають взяти на себе відповідальність і пройти свою частину шляху» - сказав Президент Єврокомісії.

Читайте також: Парламент Британії до кінця року не голосуватиме за угоду про Brexit

Він підтвердив, що Євросоюз прагне якомога більш конструктивних та тісних відносин з Великобританією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-