Європарламент підтримав прийняття Румунії та Болгарії до Шенгену

Європарламент підтримав прийняття Румунії та Болгарії до Шенгену

Укрінформ
Європейський парламент проголосував за негайне прийняття Румунії та Болгарії до Шенгенського безвізового простору.

За ухвалення резолюції проголосували 514 депутатів, проти - 107, утрималися 38 осіб, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Європейський парламент рекомендує Раді ЄС негайно прийняти Румунію і Болгарію до Шенгенської зони і не пов'язувати вступ цих країн до Шенгену з результатами звіту Механізму співробітництва та перевірки», - йдеться в документі.

Водночас, члени комітету Європарламенту з громадянських свобод вважають, що неприйняття Румунії та Болгарії до Шенгену можуть мати негативні наслідки і знизити рівень довіри громадян до інститутів ЄС.

Щоб рішення з цього питання було ухвалено остаточно, його одноголосно мають підтримати всі країни-члени ЄС на засіданні Ради ЄС.

З 2011 року це вже п'ята резолюція Європарламенту з рекомендаціями про прийняття Румунії та Болгарії до Шенгенського простору.

Читайте також: Євродепутат сумнівається у готовності Румунії головувати в ЄС

Як зазначають болгарські і румунські ЗМІ, противниками вступу цих країн до Шенгену виступають представники Нідерландів. Експерти в обох країнах вважають, що остаточне рішення з цього питання буде ухвалено лише після виборів до Європарламенту.

Раніше президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявляв, що до закінчення його мандату Румунія і Болгарія мають стати членами Шенгенського простору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-