Суд ЄС дозволив Лондону скасувати Brexit

Суд ЄС дозволив Лондону скасувати Brexit

Укрінформ
Суд ЄС ухвалив рішення, що уряд Великої Британії в односторонньому порядку може скасувати Brexit.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на рішення суду.

"Велика Британія може в односторонньому порядку скасувати свій намір про вихід з Європейського Союзу ", - йдеться у рішенні суду.

Як повідомляє The Guardian, суд ЄС також наголосив, що будь-яка країна-член блоку може в односторонньому порядку відкликати застосування статті 50 Договору про ЄС без згоди усіх інших країн Союзу.

За словами речниці суду, будь-яке рішення про відкликання "повинно бути прийняте в результаті демократичного процесу та згідно з Конституцією країни".

Раніше повідомлялося, що генеральний адвокат Суду ЄС Мануель Кампос Санчес-Бордона запропонував суду оголосити, що стаття 50 Договору про ЄС дозволяє одностороннє скасування Великої Британії повідомлення про намір вийти з блоку, і така можливість існуватиме, поки формально не буде укладено саму угоду про вихід країни з ЄС.

Як відомо, Велика Британія повинна вийти з ЄС 29 березня 2019 року, через два роки після того, як Лондон подав заяву про вихід із співтовариства відповідно до результатів референдуму у червні 2016 року, на якому схвалили Brexit.

Читайте також: Британський Кабмін готує другий референдум щодо Brexit - ЗМІ

Доля Brexit досі остаточно не вирішена, проект угоди прем'єр-міністра Терези Мей щодо Brexit має отримати схвалення у британському парламенті 11 грудня.

Мей заявила, що якщо її угода не буде проголосована, Велика Британія може залишити ЄС без угоди або Brexit може не відбутися.

Фото: Virginia Mayo/AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-