Китай пригрозив Канаді

Китай пригрозив Канаді "негативними наслідками" через арешт фіндиректора Huawei

Укрінформ
Міністерство закордонних справ КНР викликало посла Канади в Китаї і заявило протест у зв'язку з арештом фінансового директора компанії Huawei Менг Ванчжоу.

Про це повідомляє South China morning post.

"Заступник міністра закордонних справ Китаю Ле Ючень у суботу викликав канадського посла у КНР Джона Маккаллума, щоб висловити "рішучий протест" проти арешту Сабріни Менг Ванчжоу, та закликав Оттаву негайно звільнити її", - йдеться у заяві МЗС КНР.

Читайте також: Китай викликав посла США через арешт фіндиректора Huawei

Китай вимагає від Канади звільнити затриманого фінансового директора компанії Huawei, погрожуючи "серйозними наслідками".

При цьому КНР звинуватила Канаду у тому, що вона "завдає шкоди почуттям китайського народу", посилюючи напругу в одному з найгірших дипломатичних конфліктів між Пекіном та Оттавою.

Читайте також: Китай вимагає від Канади негайно звільнити головного фінансиста Huawei

Як повідомлялося, у Ванкувері під час перетину канадського кордону за запитом США затримали фінансового директора китайської корпорації Huawei Менг Ванчжоу, яку американська влада обвинувачує в ухиленні від виконання санкцій проти Ірану.

МЗС Китаю виступило з вимогою до Канади звільнити фіндиректора Huawei Technologies.

Читайте також: Трюдо заперечує політичну мотивацію затримання головного фінансиста Huawei

Натомість, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що рішення про затримання Ванчжоу було ухвалене правоохоронцями без жодного політичного втручання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-