Трюдо заперечує політичну мотивацію затримання головного фінансиста Huawei

Трюдо заперечує політичну мотивацію затримання головного фінансиста Huawei

Укрінформ
Рішення про затримання у Ванкувері фінансового директора китайської корпорації Huawei Technologies Менг Ванжу було ухвалене правоохоронцями без жодного політичного втручання.

Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Можу запевнити усіх, що Канада - держава із незалежною судовою системою і що відповідальні за це органи влади ухвалили рішення з цього приводу без будь-якого політичного залучення чи втручання, як і має бути”, - сказав Трюдо.

За його словами, Канаду повідомили про справу Ванжу за кілька днів до прибуття фінансиста до Ванкувера та затримання. “Відповідні органи влади ухвалили рішення, ми були поінформовані ними про розробку справи за кілька днів до цього”, - наголосив прем’єр-міністр.

Читайте також: У Канаді затримали головного фінансиста Huawei

Він додав, що не обговорював затримання фінансового директора Huawei із іншими міжнародними лідерами. “Я не мав жодних прямих або опосередкованих розмов із моїми міжнародними колегами з цього приводу”, - відповів Трюдо на запитання про спілкування із послом Китаю в Канаді або прем’єр-міністром КНР.

Як повідомлялося, у Ванкувері при перетині канадського кордону на запит США затримали фінансового директора китайської корпорації Huawei Менг Ванжу. Америка підозрює її в організації ухилення компанією від виконання санкцій США стосовно Ірану. У МЗС Китаю розкритикували затримання, вимагаючи звільнити Ванжу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-