Канада боротиметься із корупцією по всьому світу - Фріланд

Канада боротиметься із корупцією по всьому світу - Фріланд

Укрінформ
Канада за підтримки інших партнерів боротиметься із корупцією по всьому світу.

Про це з нагоди Міжнародного дня боротьби із корупцією заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд.

“Канада підтверджує свою відданість боротьбі із корупцією як вдома, так і за кордоном у співпраці іншими урядами, приватним сектором та громадянським суспільством”, - сказала Фріланд.

Читайте також: Канада дасть Україні $2,5 мільйона на боротьбу з пропагандою РФ

Вона наголосила, що “корупція - одна із найбільших перешкод на шляху до економічного та соціального розвитку”, яка заважає інвестиціям та торгівлі.

“Корупція заохочує організовану злочинність, сприяє нерівності та має непропорційний вплив на маргіналізовані прошарки населення й жінок. Вона залишає мало місця для процвітання демократії та верховенства права. Не менш загрозливо, що вона також наражає на небезпеку права та життя людини”, - зазначила міністр.

Читайте також: Посольство США закликає до співпраці антикорупційні інституції в Україні

Фріланд нагадала, що Канада ухвалила “акт Магнітського”, який дозволяє накладати санкції на порушників прав людини й корупціонерів по всьому світу.

“Усі країни повинні вживати суттєві заходи для недопущення корупції. Коли вона все ж трапляється, необхідно упевнитися, що ці випадки належним чином розслідуються та переслідуються”, - підсумувала глава МЗС Канади.

Читайте також: Щорічні втрати України від корупції оцінили в два бюджети Нацполіції

Як відомо, з ініціативи ООН 9 грудня відзначається Міжнародний день боротьби з корупцією.

Саме 9-11 грудня 2003 року в мексиканському місті Меріда відбулася політична конференція високого рівня, на якій була підписана Конвенція ООН проти корупції. Україна ратифікувала угоду 18 жовтня 2006 року.

За оцінками спеціалістів, щорічний обсяг хабарів оцінюється в один трильйон доларів. Світова економіка втрачає ще 2,6 трильйона доларів у зв’язку з корупційною діяльністю. Ці кошти становлять понад п’ять відсотків глобального ВВП.

Читайте також: Українська діаспора подякувала Канаді за допомогу у розвитку демократії

В Індексі сприйняття корупції від Transparency International за минулий рік Україна посіла 130-те місце з-поміж 176 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-