Німеччина дасть €25 мільйонів одному з найбідніших африканських регіонів

Німеччина дасть €25 мільйонів одному з найбідніших африканських регіонів

Укрінформ
Німеччина зробила свій внесок у допомогу країнам африканського регіону Сахеля в розмірі 25 млн євро, що становить п'яту частину від зібраної донорами суми для цього бідного регіону Африки, що включає декілька країн.

Про це сказав міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас, повідомляє прес-служба німецького МЗС.

«Сахельскому регіону потрібна наша підтримка. В цьому році ми надаємо додаткові 25 млн євро на транскордонне співробітництво наших партнерів на місцях. Ми хочемо зробити свій внесок у стабілізацію регіону в рамках Надзвичайного цільового фонду Європейського Союзу для Африки (EUTF)», - сказав міністр.

Він запевнив, що ФРН залишається надійним партнером «Великої п'ятірки» Сахеля на шляху до більшої безпеки, стабільності та розвитку регіону.

Читайте також: Глава МЗС ФРН закликав до дискусії з питання ядерної стабільності

Всього на координаційній конференції партнерів і донорів країн «Великої п'ятірки» в Сахелі, яка пройшла в Нуакшоті 6-7 грудня, Європейський Союз пообіцяв для країн Сахеля 125 мільйонів євро.

Сахель є одним із найбідніших регіонів у світі. З 2014 року країни «Великої п'ятірки» Сахелю (Мавританія, Малі, Нігер, Буркіна-Фасо і Чад) вирішують транскордонні проблеми допомогою загальної політики.

Фото: UNICEF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-