Трамп подає Сенату “свого” кандидата у генпрокурори

Трамп подає Сенату “свого” кандидата у генпрокурори

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп оголосив про своє рішення номінувати на посаду генерального прокурора країни Вільяма Барра, який уже мав досвід керування міністерством юстиції за часів президента Джорджа Буша-старшого.

Про це глава Білого дому розповів під час короткого брифінгу перед відльотом до штату Міссурі, повідомляє інформагентство АР.

"Президент Дональд Трамп заявив у п'ятницю, що номінує Вільяма Барра, колишнього генпрокурора часів президента Джорджа Буша-старшого, на ту саму посаду", - йдеться в повідомленні.

У цьому зв'язку нинішній президент висловив переконання, що Барр буде особливим генпрокурором.

Для остаточного призначення на посаді Барр має пройти процедуру затвердження в Сенаті. В разі успіху він прийде на заміну Джеффу Сешнсу, який подав у відставку на вимогу президента минулого місяця. Зараз обов'язки генпрокурора виконує Меттью Уітакер.

Читайте також: Трамп офіційно озвучив кандидатуру на посаду постпреда в ООН

У цьому зв'язку в США висловлюються занепокоєння щодо подальшого перебігу російського розслідування. Повідомляється, що спецпрокурор Роберт Мюллер, який підпорядковується генеральному прокурору, демонструє ознаки того, що його розслідування добігає завершення.

Вільям Барр обіймав посаду генпрокурора в період з 1991 по 1993 роки. Пізніше працював корпоративним генеральним радником у відомій міжнародній юридичній фірмі Kirkland & Ellis LLP.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-