Російська поліція після перевірки фонду Сокурова відмовилася порушувати справу

Російська поліція після перевірки фонду Сокурова відмовилася порушувати справу

Укрінформ
Поліція Санкт-Петербурга відмовилася порушувати кримінальну справу після перевірки фонду режисера Олександра Сокурова "Приклад інтонації".

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу управління МВС по місту й Ленінградській області.

"Поліцейські провели всебічну перевірку фактів, викладених у заяві. За результатами перевірки винесено постанову про відмову в порушенні кримінальної справи у зв'язку з відсутністю складу злочину", — йдеться в повідомленні прес-служби.

У прес-релізі зазначається, що основою для перевірки стала заява колишнього працівника фонду про можливі розкрадання коштів, виділених для виробництва відеопродукції.

Раніше стало відомо, що поліція перевіряє фонд Олександра Сокурова "Приклад інтонації". Після цього т.в.о. губернатора міста Олександр Беглов звернувся до поліції та прокуратури міста з проханням перевірити можливу наявність провокації стосовно режисера.

Згідно з інформацією на сайті, некомерційний фонд підтримки кінематографа "Приклад інтонації" (фонд Олександра Сокурова) "створено 2013 року для підтримки молодих авторів, які роблять перші кроки у кіномистецтві. Художнє керівництво фондом здійснює режисер Олександр Сокуров, директором організації є підприємець Микола Янкін.

Читайте також: Російська поліція перевіряє фонд кінорежисера Сокурова

До опікунської ради фонду, разом з його директором, входять журналіст і письменник Володимир Толстой, президент Російського громадського фонду Олександра Солженіцина Наталія Солженіцина, громадський діяч Володимир Смирнов, продюсер Марина Фокіна, журналіст Костянтин Шавловський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-