Російська поліція перевіряє фонд кінорежисера Сокурова

Російська поліція перевіряє фонд кінорежисера Сокурова

Укрінформ
Російська поліція веде перевірку некомерційного фонду "Приклад інтонації", створеного режисером Олександром Сокуровим, який виступав на підтримку Олега Сенцова.

Про це пише "Інтерфакс" з посиланням на управління МВС по Петербургу і Ленінградській області.

"Поліція Петроградського району Санкт-Петербурга проводить перевірку за фактом заяви громадянина про можливі протиправні дії, пов'язані з діяльністю зазначеної організації. За результатами перевірки буде прийнято процесуальне рішення", - повідомили у прес-службі регіонального МВС ГУ.

За даними ЗМІ, причиною заходів, що проводяться, могла стати діяльність директора фонду "Приклад інтонації" Миколи Янкіна, який підозрюється у розкраданні бюджетних коштів. Зокрема, субсидій комітету з культури Петербурга на випуск фільму "Опыты", який розповідає, як Сокуров знімав свої кінострічки. Заява про перевірку фонду на протиправні дії, за даними преси, була прийнята в поліції ще в березні.

Читайте також: У Відні покажуть документальний фільм про Сенцова

Некомерційний фонд "Приклад інтонації" створено 2013 року для допомоги молодим кінематографістам. Підтримку фонду надають Мінкультури, комітет з культури Санкт-Петербурга і кіностудія "Ленфільм".

У серпні в інтерв'ю "Ехо Москви" Олександр Сокуров повідомив про "доноси" на свій фонд. "Я до цього ставлюся як до процесу надзвичайного загострення соціальної та політичної боротьби всередині російського суспільства", - сказав режисер.

На початку грудня Сокуров перейшов з президентської ради з культури у раду з прав людини (РПЛ). Сокуров виступав на захист незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Фото: Коммерсантъ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-