У Парижі через протести

У Парижі через протести "жовтих жилетів" закриють Лувр та Ейфелеву вежу

Укрінформ
У французькій столиці через заплановані на суботу нові протести "жовтих жилетів" закриють для відвідування Лувр, Ейфелеву вежу та інші популярні місця.

Про це повідомляється у Twitter на сторінках туристичних об'єктів.

"Через заплановану на суботу, 8 грудня, чергову акцію протесту "жовтих жилетів" у Парижі Єйфелева вежа буде закрита для відвідувачів протягом усього дня", - ідеться у повідомленні на сторінці вежі у Twitter.

Також зазначається, що в суботу через "виняткові обставини" не працюватиме Лувр, музей-сад Тюїльрі та музей Ежена Делакруа.

Нагадаємо, на суботу у Франції, зокрема і в Парижі, анонсовані нові протести "жовтих жилетів". 

Читайте також: Протест "жовтих жилетів": уряд Франції рік не підніматиме ціни на пальне

Як повідомляв Укрінформ, у Франції із 17 листопада тривають акції протестного руху «жовтих жилетів». Активісти виступають проти підвищення цін на пальне, урядової податкової політики загалом та вимагають відставки президента і прем'єр-міністра.

Уряд Франції вже погодився на ширші поступки протестному руху так званих "жовтих жилетів" та ухвалив рішення не підвищувати податки на пальне у 2019 році, а не лише упродовж шестимісячного мораторію, як було вирішено раніше.

Водночас станом на четвер, 6 грудня, активісти руху «жовтих жилетів» не заявляли про скасування акцій у Парижі та інших регіонах, запланованих на найближчу та подальші суботи, незважаючи на поступки з боку уряду. Адже серед інших вимог «жовтих жилетів» залишаються підвищення зарплат та соціальної допомоги загалом, а також відновлення податку на великі доходи (так званий податок на багатство), який скасував президент Еммануель Макрон.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-