Протест

Протест "жовтих жилетів": уряд Франції рік не підніматиме ціни на пальне

Укрінформ
Уряд Франції погодився на ширші поступки протестному руху так званих "жовтих жилетів" та ухвалив рішення не підвищувати податки на пальне у 2019 році, а не лише упродовж шестимісячного мораторію, як було вирішено раніше.

Про це заявив у своєму виступі перед депутатами Національних зборів прем'єр-міністр Франції Едуард Філіпп, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Уряд готовий до діалогу та підтверджує це, адже ми внесли пропозицію, що підняття податків буде виключено із проекту бюджету на 2019 рік», - заявив французький прем'єр.

Водночас станом на четвер активісти руху «жовтих жилетів» не заявляли про скасування акцій у Парижі та інших регіонах, запланованих на найближчу та подальші суботи, незважаючи на поступки з боку уряду. Адже серед інших вимог «жовтих жилетів» залишаються підвищення зарплат та соціальної допомоги загалом, а також відновлення податку на великі доходи (так званий податок на багатство), який скасував президент Еммануель Макрон.

Читайте також: Рух "жовтих жилетів" вважає недостатніми поступки французької влади

Як повідомляв Укрінформ, у Франції із 17 листопада тривають акції протестного руху «жовтих жилетів». Активісти виступають проти підвищення цін на пальне, урядової податкової політики загалом та вимагають відставки президента і прем'єр-міністра.

Як заявив міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер, унаслідок масових акцій протестів деякі сектори економіки зазнали збитків в обсязі від 15% до 25%.

За даними Міністерства внутрішніх справ, у результаті протестів дві людини загинули, 263 отримали поранення, ще 412 демонстрантів було затримано.

Фото: ELYXANDRO CEGARRA/AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-