Суд ЄС 10 грудня вирішить, чи зможе Лондон скасувати Brexit

Суд ЄС 10 грудня вирішить, чи зможе Лондон скасувати Brexit

Укрінформ
Суд Європейського Союзу у понеділок, 10 грудня, оголосить, чи може уряд Великої Британії в односторонньому порядку скасувати Brexit, відкликавши застосування статті 50 Договору про ЄС.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву суду.

"Суд ЄС оголосить у понеділок, 10 грудня, свою думку щодо того, чи може Велика Британія в односторонньому порядку скасувати свій намір про вихід з Європейського Союзу", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що генеральний адвокат Суду ЄС Мануель Кампос Санчес-Бордона запропонував суду оголосити, що стаття 50 Договору про ЄС дозволяє одностороннє скасування Великої Британії повідомлення про намір вийти з блоку, і така можливість існуватиме, поки формально не буде укладена сама угода про вихід країни з ЄС.

Читайте також: Експерти підвищили ймовірність відмови від Brexit до 40%

Як відомо, Велика Британія повинна вийти з ЄС 29 березня 2019 року, через два роки після того, як Лондон подав заяву про вихід із співтовариства відповідно до результатів референдуму у червні 2016 року, на якому схвалили Brexit.

Доля Brexit досі остаточно не вирішена, проект угоди прем'єр-міністра Терези Мей щодо Brexit має отримати схвалення у британському парламенті 11 грудня.

Мей заявила, що якщо її угода не буде проголосована, Велика Британія може залишити ЄС без угоди або Brexit може не відбутися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-