Угорський міністр звинувачує мігрантів у зростанні антисемітизму в Європі

Угорський міністр звинувачує мігрантів у зростанні антисемітизму в Європі

Укрінформ
Угорський міністр із питань відносин з ЄС Саболч Такач у вівторок заявив, що зростання антисемітизму на Заході є наслідком міграції.

Про це повідомляє офіційний сайт уряду Угорщини із посиланням на заяву Такача під час засідання Міжнародного союзу пам’яті про Голокост.

«Усі релігійні спільноти, включаючи ті, які сповідують юдаїзм, можуть безпечно практикувати свою віру в Угорщині, на відміну від низки країн Західної Європи, в яких антисемітизм посилився внаслідок міграції», - заявив угорський урядовець.

Також Такач підкреслив, що зростання антисемітських настроїв у Західній Європі є серйозним феноменом, який має уважніше розслідуватися, та додав, що новий вид антисемітизму походить від антиізраїльських ідей та антисіонізму, поширених серед ультралівих та анархістських організацій. З іншого боку, на думку угорського міністра, це пов’язано з появою в західноєвропейських державах носіїв радикального ісламу в ході процесів масової нелегальної міграції.

Читайте також: Сіярто заявляє, що Угорщина й далі блокуватиме засідання Комісії Україна-НАТО

Як відомо, нинішній правий уряд Угорщини на чолі з Віктором Орбаном займає яскраво виражену антиімміграційну позицію та постійно критикує ЄС з цього приводу.

Фото: eu.kormany.hu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-