Сіярто заявляє, що Угорщина й далі блокуватиме засідання Комісії Україна-НАТО

Сіярто заявляє, що Угорщина й далі блокуватиме засідання Комісії Україна-НАТО

Укрінформ
Глава міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що Будапешт продовжить і далі блокувати проведення Комісії Україна-НАТО.

Про це заявив очільник угорського МЗС за підсумками зустрічі міністрів країн-членів НАТО в Брюсселі цієї середи, повідомляє офіційний сайт уряду Угорщини.

«Угорщина висловлює свою підтримку територіальній цілісності України, проте продовжить проводити політику захисту інтересів своєї громади на території цієї держави. Угорщина зможе розблокувати своє вето засідання Комісії Україна-НАТО, якщо Київ зробить необхідні кроки для відновлення прав угорської громади, яка проживає на українській території, що цілком відповідає нашим двостороннім угодам та міжнародному праву. М’яч зараз на стороні України», - заявив Сіярто.

Також глава угорського МЗС наголосив, що на «Угорщину чинять тиск, щоби вона змінила таку позицію», але застеріг, що, якщо «ми здамося, то в нас не буде жодних інших способів брати участь в житті угорської громади в Україні».

Читайте також: Клімкін поїхав на засідання глав МЗС країн НАТО

Як повідомлялося, Будапешт, будучи членом Північноатлантичного альянсу, блокує проведення Комісії Україна-НАТО на вищому рівні, проте цього разу не виступив проти присутності українського міністра закордонних справ Павла Клімкіна на міністерському засіданні цієї організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-